Za močne lase, kožo, nohte, sklepe in kosti

  Za več informacij nas pokličite na: 040 235 340

ZINT
KOLAGEN -  

edini kolagen na trgu, pridobljen iz govedi, krmljene s travo na prosti
paši!

Pomembno pred izbiro kolagena!   90 % zalog kolagena, ki se nahaja v našem telesu, je kolagen tipa 1 in 3!

 

izdelkov - vrednost
 

ZINT kolagen - 3 ključne prednosti

Ste v dvomih, kateri kolagen izbrati med bogato ponudbo na trgu?

Spodaj preberite 3 ključne prednosti, po katerih se ZINT kolagen ne samo loči, ampak krepko odstopa od konkurenčnih izdelkov! 

 

ZINT kolagen pridobivajo iz goveda,
ki se prosto pase in hrani izključno s travo!

Edini tak kolagen na našem trgu!

govedo na brazilskih pašnikihKaj bi raje uživali:

  • izdelek živali, ki se prosto pase na svežem zraku in soncu, za svojo hrano pa uživa izključno travo

  • izdelek živali, ki je celo življenje zaprta v hlevu, pod stresom, hranjena z gensko spremenjeno sojo in koruzo, poleg tega pa ji za hitrejšo rast dajejo umetne hormone in antibiotike?

Kolagen iz brazilskih pašnikov

Zint kolagen pridobivajo iz goveda, gojenega na prosti paši, krmljenega s travo. Zint sodeluje z brazilskim dobaviteljem, ki se zavzema za čisto in etično kmetovanje. Tak naravni pristop ne zagotavlja le vrhunskega govejega kolagena z vidika hranilne vrednosti in okusa, temveč je tudi edini pravilni način pri podpori zdrave in trajnostne preskrbe s hrano za prihodnje generacije. Paša je edina etična izbira za zdravje in dobro počutje krav in tudi našega planeta.

Kakšen je kolagen iz "hleva"?

Če na embalaži kolagena ne boste našli posebej označeno "grass fed - krmljeno s travo", potem prihaja ta kolagen iz hlevsko gojenih živali. Živali v hlevu zaradi slabih razmer celo življenje živijo pod stresom. Živalim dajejo umetne hormone, ki omogočajo nenaravno in hitro rast. Živali krmijo z žiti, namesto s s travo. Žita so poceni in hitro nasitijo govedo, vendar žito ni naravna hrana govedi. Večino krme predstavljata gensko spremenjena koruza in soja. Zaradi tega se njihov imunski sistem poruši, kar vodi k uporabi antibiotikov za umiritev njihovih razdraženih prebavnih traktov. Vse to vpliva na kakovost mesa in kakovost kosti, sklepov in tetiv, ki se uporabljajo za izdelavo kolagena v prahu. Struktura aminokislin takega kolagena se bistveno razlikuje od kolagena živali, ki je celo življenje uživa svojo naravno hrano (travo). Vsi hormoni in antibiotiki, ki jih žival zaužije, končajo tudi v končnem produktu (kolagen)

Kaj pa ribji (morski) kolagen?

Marikdo ne ve, da tudi zelo priljubljen ribji ali morski kolagen izvira iz t.i. ribjih farm. To so gojišča, kjer ribe prav tako krmijo z žiti in pomagaj k njihovi rasti s hormoni in antibiotiki.

 

ZINT je kolagen tipa 1 in 3. Zakaj je to pomembno?

Ni vseeno, kakšen kolagen uporabljate!
90 % zalog kolagena, ki se nahaja v našem telesu, je kolagen tipa 1 in 3!
Če želite obnoviti lase in kožo, boste potrebovali kolagen tipa 1 in 3.  

POZOR! Morski kolagen vsebuje samo kolagen tipa 1!

Zakaj je tako pomeben kolagen tipa 3?

Kolagen tipa 1 je najpomembnejša matrica beljakovin na koži in je odgovoren za to, da je koža čvrstejša.

Kolagen tipa 3 pa je tisti, ki daje koži rožnatost in mehko teksturo.

S staranjem močnejši kolagen tipa 1 postopoma nadomešča kolagen tipa 3, koža pa začne izgubljati mladostne lastnosti. Zato je pomembno, da koži polega tipa 1 vračamo tudi kolagen tipa 3, saj je predvsem mehkoba kože in las odvisna od tega tipa kolagena.  

Na trgu boste našli tudi kolagen tipa 2, ki se nahaja v hrustancu

Potrebno je tudi ločiti izdelke, ki vsebujejo kolagen tipa 2.  Kolagen tipa 2 je sestavljen iz 18 aminokislin (kolagen tipa 1 in 3 pa iz 19 aminokislin). Profil teh aminokislin je po sestavi enak tistim, ki se v našem telesu nahajajo v sklepih in hrustancu. S kolagenom tipa 2 ne morete obnoviti kolagena v laseh, koži in nohtih. Kolagenov tipa 1 in 3 in kolagena tipa 2 ni priporočljivo kombinirati med seboj, saj imata obe vrsti kolagena različne profile aminokislin. V kolikor jih vzamemo skupaj, se posamezne aminokisline vežejo med seboj – nastanejo povsem nove proteinske strukture, ki jih naše telo ne prepozna kot kolagen.

 

11 g beljakovin na odmerek

Še enkrat več, kot večina konkurenčnih izdelkov. Ko pri Zintu vzamete eno merico je isto, kot bi pri konkurenčnih izdelkih vzeli dve!

Zint kolagen z eno merico nudi 11 g kolagenskih beljakovin, konkurenčni izdelki pa okoli 6 g.  Zint kolagen nudi skoraj še enkrat več. Pri konkurenci so pakiranja velika med 150 do 200 g. Zint nudi veliko pakiranje 283 g, kar je več, kot nudi večina konkurence.

Zakaj so pomembne beljakovine oz. aminokisline v kolagenu?

Aminokisline so gradniki beljakovin, kolagen pa je poln treh pomembnih: glicina, prolina in hidroksiprolina. Več, kot je aminokislin, več osnovnih gradnikov. Poglejte si bogato sestavo aminokislin v Zint kolagenu in jo primerjajte s konkurenčnimi izdelki.

Kolagen obsega 30% celotnih beljakovin v telesu. Najdemo ga v koži, kosteh, tetivah, ligamentih, mišicah in hrustancu, saj je glavni sestavni del vsega našega vezivnega tkiva, ki daje koži njeno elastičnost in dobesedno pomaga, da telo drži skupaj.

Do sredine dvajsetih let pa proizvodnja kolagena v naših telesih že upada in še bolj upada, ko še naprej staramo. Rezultat je pospeševanje starostnih markerjev, kot so gube, povešena koža, boleči sklepi, osteoporoza, vnetja ter šibki lasje in zobje.
Zint hidrolizirani kolagen pomaga zmanjšati te izgube. S kolagenom vnašate v telo ključne aminokisline, ki telesu zagotavljajo osnovne gradnike za obnovo kolagena, pomagajo pri izgradnji mišic, zaščiti sklepov, povečanju energije. Z jemanjem kolagena se izboljša stopnja vlažnosti kože, obnovi se gladkost kože in zmanjšajo globoke gube.